Ervaringen

1

Jahlisa

Bij kraamjoos waren we pas ingeschreven bij ons vierde kind. We vinden het jammer dat we niet eerder in de maak van ons gezin geïntroduceerd waren. Zoveel warmte, ervaring en lekker eten hebben we niet eerder in de kraamweek meegemaakt! We wensen dit toe aan een ieder kersvers gezin!


Yvanka

Wat waren wij blij toen Jose bij ons de binnenstapte!! Het voelde direct vertrouwd en de klik was er meteen. We merkten aan alles dat Jose ontzettend veel ervaring heeft en echt passie heeft voor haar vak. Ze wil je echt beter leren kennen, om op basis daarvan goed bij de wensen van het kersverse gezin aan te kunnen sluiten. Jose heeft voor ons echt het verschil gemaakt in onze kraamweek. Wat werden we in de watten gelegd, gezellig en ze houdt van koken (we maken nog steeds haar recepten!). Jose heeft me als kersverse moeder op een hele fijne respectvolle en coachende manier steeds zekerder gemaakt en ze had hier alle geduld voor. Geen emotie was te gek en ze voelde precies aan wat ik nodig had. Serieus als het moet, humor als het kan. We raden Jose aan iedereen aan!!!

2

3

Renate

José is echt fantastisch! Zij was twee keer onze kraamzorg en heeft beide keren eraan bijgedragen dat de kraamweek heel bijzonder en ontspannen was. Ze stemt goed af, luistert goed en is ook daadkrachtig en een aanpakker. We koken haar overheerlijke recepten nog steeds na. We gunnen iedereen een José!


Fay

Na een gecompliceerde bevalling en een week in het ziekenhuis vonden wij het onwijs spannend om met de kleine man naar huis te gaan. Maar al snel stond onze reddende engel voor de deur; José. Warm, empatisch en heel bedachtzaam. Daarnaast was de balans tussen informeel en professioneel voor ons perfect. We hadden de ruimte te vragen en vinden wat wij wilden als nieuwe ouders. José kon problematiek herkennen en ons doorverwijzen naar de juiste zorgverlener (b.v korte tongriem bij de baby, overstrekken van het nekje). Dit zorgde ervoor dat we de beste behandelingen konden geven aan onze zoon. Resultaat: een super tevreden baby! En niks maakt ouders gelukkiger dan een happy kindje. Had ik al gezegd dat ze de sterren van de hemel kookt? We zijn fantastisch in de watten gelegd! Duizendmaal bedankt en mochten we weer gezegd worden, tot de volgende keer!

4

5

Laura

José is onze kraamhulp geweest bij beide kindjes. Wat een fijne kraamtijd hebben wij hierdoor gehad! De liefde voor haar vak zie,voel en merk je aan alles wat ze doet. Ze zorgt voor het hele gezin. Je voelt je als nieuwe mama gesteund en krijgt het vertrouwen dat alles goed gaat. Ik raad dan ook iedere mama aan om José als kraamhulp te nemen!


Roez en Joni

Het allermooiste moment van ons leven, de dagen dat wij voor het eerst papa en mama werden hebben wij mogen delen met de meest geweldige kraamverzorgster, lieve José. Ze heeft mij zo gesteund in het moeder worden op praktisch maar ook op emotioneel gebied en daarvoor zijn wij haar eeuwig dankbaar. 12 jaar later heeft ze haar best gedaan om ook bij ons 3e kindje te kunnen zorgen voor ons. Dit maakte de cirkel meer dan compleet. Bij elke verjaardag van de kinderen denk ik aan José en aan de prachtige bijdrage die zij heeft geleverd aan hun bestaan. She is just amazing!

6

7

Marieke

José is onze kraamhulp geweest bij ons derde kindje. We voelden ons meteen op ons gemak en ze heeft ons de hele week ontzorgd. En verwend! Want wat kan ze heerlijk koken. Ik maak nog steeds iedere dag het ontbijt wat ze voor mij in de kraamweek maakte. Ze focust zich overigens niet alleen maar op moeder en baby, maar heeft oog voor het hele gezin, ontzettend fijn. Wij hebben genoten!


Amanda

José is een super lieve kraamverzorgster die alle tijd en aandacht voor iedereen in het gezin neemt, ook voor de papa’s. Ik heb enorm genoten van de heerlijke ontbijtjes op bed die José voor ons klaarmaakte, en al het andere lekkere eten, wat een feestje! Daarnaast merk je dat José al vele jaren ervaring heeft in de Kraamzorg. Ze heeft alle tijd om je dingen te leren en uit te leggen. Wij hebben echt een fantastische week gehad met José! Super bedankt, en dat we allebei stonden te huilen toen ze weg gingen laten we voor het gemak maar even achterwege ;-)

8

9

Floor en Sven

In juli 2022 werd ons eerste kindje geboren. Wat vonden we het spannend om voor het eerst met z'n drietjes naar huis te gaan. Eenmaal thuis was José er gelukkig om ons op te vangen. Na een prettige kennismaking en intake hadden wij al een erg goed gevoel bij José. In de kraamweek overtrof ze echter al onze verwachtingen. José legt alles rondom de verzorging van je kindje heel duidelijk uit en ze geeft je het vertrouwen dat je het zelf kan. Ze is een echte aanpakker in het huishouden en kookt de allerlekkerste maaltijden. Daarnaast is het gezellig om José in huis te hebben. Ze is lief voor je kindje en denkt om het hele gezin. José stelt je in staat om echt van je kraamweek te genieten. Hoewel ze ons aan het einde van de week genoeg zelfvertrouwen gegeven had om alles rondom de verzorging van onze zoon zelf te kunnen, hebben we bij haar vertrek wel een traantje weggepinkt. We gaan José zeker missen en we gaan haar absoluut aan anderen aanraden. Mocht ons ooit een tweede kindje gegund zijn, dan hopen we van harte dat José weer bij ons kan komen!


Geneviève

Alles wat je in een goede kraamverzorgster zoekt plus zo veel meer, dan ben jij de aangewezen persoon José. Je bent streng wanneer je streng moet zijn en continue een geweldig lief mens die je maar al te graag in de eerste week van je pasgeboren kind wilt hebben. Iemand die je ondersteund en begeleidt op zo’n fijne manier. Je laat iemand zich thuis voelen in hun eigen huis en dat vind ik pas knap❤️ We hebben een geweldige eerste week gehad en geweldig en goede ondersteuning van jou. Het mooie is ook je bent er niet alleen voor baby en mama, maar ook echt voor papa, oma en opa en wie er maar meer in huis is. José mochten we ooit iemand moeten aanraden als kraamverzorgster dan ben jij degene die in mijn hoofd opkomt! Als ik sterren kon geven waren het 8 sterren ipv 5! Ik weet zeker dat degene die jou meemaken precies hetzelfde hierover denken ?

10

11

Simone

Een super mooi en bijzonder moment om voor de tweede keer ouders te worden van een zoon! Wat vonden wij dat fijn dat wij deze intieme week konden delen met de meest geweldige kraamverzorgster, José! Jij hebt onze kraamweek fantastisch gemaakt! Je hebt iedereen in het gezin ontzettend verwend en ontzorgd! Met onze oudste ben je echt vriendjes geworden en wat vond hij het heerlijk dat hij lekker gek met je kon doen en dat je volop aandacht voor hem had! Je doet je werk vol passie en kookt de lekkerste recepten! Heerlijke en gezonde voeding, goed voor je herstel! We hebben ontzettend genoten, heel erg bedankt lieve José! Mochten we ooit gezegend zijn om een derde kindje te mogen krijgen dan zouden we jou heel graag weer zien ?


Chantal

Kraamjoos; een kraamweek waar wij compleet in de watten zijn gelegd. Kraamhulp word tegenwoordig benoemd als verzorging van vrouw en kind en that's it!, maar eigenlijk vind ik ook dat het meer hoort te zijn als dat. Zoals vroeger: goede warme maaltijd, han en span diensten in het huishouden en de verdere verzorging van het gezin.. José doet nog een grote stap meer. Verzorging van gezonde en heerlijke voeding van ontbijt tot aan diner. Begeleiding bij borstvoeding met vele tips, de was, huishouding, alles weer refreshen van verschoning van de kleine meid, tot aan het in badje doen. Hoe ging dat ook allemaal weer?! De papa streng toespreken en naar bed sturen om rust te pakken 😂 en onze kleine man betrekken bij alles waar kan en onder vleugel nemen waar nodig. Wij zijn totaal ontzorgt met de kraamweek. Dus José, leg die lat maar goed hoog voor je collega's, dit is hoe een kraamweek hoort te zijn! en wij gunnen iedereen op deze manier de kraamweek te ervaren. Liefs, Chris, Chantal, Tim en Jera

12

13

Sophie en Joep

Kraamzorg in de breedste zin, die belofte maakt José zeker waar! Bij de eerste kennismaking voelde het meteen vertrouwd. En tijdens onze kraamweek werd dat gevoel alleen maar sterker. Na een hele mooie thuisbevalling waar José ook bij aanwezig was starte onze fantastische kraamweek. De heerlijke maaltijden zorgden ervoor dat je als kersverse ouders niets tekort komt. José heeft veel kennis wat betreft borstvoeding en geeft tips gericht op het gezin. De interactie tussen papa en José was genieten! Met humor en liefde gaf ze ons zelfvertrouwen! Het was een hele speciale week, die we nooit vergeten. Mocht er ooit een tweede kindje komen, dan hoort José het als een van de eersten, want we willen heel graag dat ze dan weer bij ons komt kramen!


Marjolein en Arian

Dankzij José hebben we een hele fijne kraamweek gehad waarbij ze ons als kersverse ouders heel goed op weg heeft geholpen in het ouderschap én we enorm verwend zijn met heerlijke en super gezonde maaltijden en smoothies! Ze was soms (terecht ;) ) streng voor ons zodat we voldoende rust namen en ons lieten ontzorgen. Daardoor konden wij bijkomen en veel genieten van onze kleine man, super!

14

15

Amy en Vincent

Wij hadden ons geen betere kraamverzorgster kunnen wensen dan José. Het was alles waar we op hadden gehoopt en meer. Alles wat ze doet doet ze met liefde en passie. Dit was voor ons het eerste kindje en we vonden het allebei heel spannend. Ze heeft ondersteund bij de bevalling en heeft daardoor bijgedragen aan een hele positieve, prettige en bijzondere ervaring. Er zijn niet genoeg woorden om uit te drukken hoe blij wij waren dat ze erbij was. Onze redder in nood! Het is een week om nooit te vergeten met heerlijke maaltijden, fijn gezelschap en de beste zorg. Lieve tantie, we zijn jou voor eeuwig dankbaar voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Gelukkig zullen wij jou blijven zien en daarom voelen wij ons schatrijk ❤️


Lianne

José is een hele warme, lieve en vrolijke vrouw. Ze legt je echt in de watten en laat je net een prinses voelen. Voor mijn gevoel was haar niks teveel, iets wat voor mij belangrijk is omdat je je al afhankelijk voelt. In de ochtend meteen een lekker ontbijt. Ze was lief voor de baby en ook voor mijn zoon van 1,5 jaar. Ze is direct, liefdevol en “voelt” wat je nodig hebt. Ze is kundig en ervaren. Ondertussen doet ze ook nog de huishoudelijke taken zoals ze denkt dat je het graag wilt hebben. We hebben alle dagen heerlijk genoten van alle zorg, het heerlijke eten en van haar gezelschap. Bedankt voor alles lieve Jose

16

17

Eva en Johannes

Wat een geluk dat wij José als kraamverzorgster mochten verwelkomen in ons huis! Na twee wisselende ervaringen bij reguliere kraamhulp, hebben we tijdens de zwangerschap van ons derde kindje bewust gezocht naar iemand met passie voor haar vak, waar we van te voren al kennis mee konden maken. José voelde met haar warme, gezellige, ontspannen en zorgzame persoonlijkheid meteen vertrouwd. Niet alleen voor mij als kraamvrouw, maar voor het hele gezin. Haar betrokkenheid, interesse en vaardigheid om in te schatten waar een gezin behoefte aan heeft, zorgde voor een onvergetelijke kraamtijd. Ik heb me enorm gedragen en verzorgd gevoeld. Ze kan heerlijk koken en staat klaar met haar bakken ervaring en advies. Ze was er niet alleen voor mij en de baby, maar keek ook naar de behoeftes van de andere gezinsleden. Wat een fijne start als gezin van vijf. Dankjewel José!


Chantal

Waar moet ik beginnen…Dankbaar.. dankbaar dat u bij ons kon komen kramen.! Een kraamverzorgster zoals u is er maar 1! Niet alleen de zorg voor kleine Zaya maar het hele gezin telt voor u. De liefde die u voor het vak heeft zie je in alles terug ! Ik kon loslaten en toegeven aan me vermoeidheid en mijn onzekerheden uitspreken omdat het zo vertrouwd voelde! En dan nog uw kookkunsten ik mocht de hele week bedenken wat we wilde eten! Bedankt tante José voor de goede zorg en mij weer zeker te maken van het mamaschap. ❤️🙏🏽

18

19

Joyce en Rick

Wat hebben wij een fijne kraamweek gehad met José! Extra bijzonder maakte het dat wij een ‘bijna kerstkindje’ kregen en de kraamweek samenviel met de feestdagen. Hartstikke gezellig! Vanaf dat ze er was zorgde ze zo ontzettend goed voor ons en had daarbij veel oog voor het geheel. José heeft veel passie voor haar werk, de energie straalt er vanaf en ze ziet wat je nodig hebt. Vanaf begin tot eind van de dag kregen we voedzame maaltijden (en ruime porties, de vriezer ligt nog steeds vol :-) ), wat erg welkom was om goed te herstellen. Knap hoe ze ook kan multitasken tussen baby/gezin/koken/huishouden en even kletsen. Dat is het “ontzorgen” wat je als gezin nodig hebt. Een uitdaging voor mijzelf was tandemvoeden, waarbij José meedacht en hielp in mogelijkheden en ondersteuning. Voor de bevalling hebben we regelmatig contact gehad, wat steunend was en de start van de kraamweek een stuk vertrouwder maakte. Lieve José, dankjewel voor deze fijne kraamweek!


Esther en Kevin

Wat hebben wij het getroffen in de kraamweek! Het leek ons in het begin best lastig om iemand een week in je huis te hebben die je niet kent. Maar vanaf de kennismaking dachten we daar al anders over. Bij José voelt het gelijk of je haar al jaren kent. Ook tijdens de zwangerschap was ze heel betrokken en vroeg ze vaak even hoe het ging. En in de kraamweek zijn we helemaal in de watten gelegd. Ze heeft echt alles voor ons uit handen genomen. Iedere dag ontbijt, lunch en heerlijke smoothies.en dan nog het avond eten wat ons iedere avond weer verbaasde zo lekker! Daarnaast ook nog het huishouden en de zorg voor ons kleine man. Het werk wat ze doet komt vanuit haar hart! Wij zouden iedereen José aanbevelen.

20

21

Melissa

Lieve José, Je hebt ons een erg fijne eerste week met Mysa gegeven. Ik heb vooral erg van Mysa kunnen genieten en goed bij kunnen komen van de bevalling. Het voelde erg vertrouwd om jou iedere dag hier thuis te hebben en het had van mij nog veel langer mogen duren! Ik heb veel van je kunnen leren, veel kunnen lachen en erg genoten van je heerlijke kookkunsten! Jij gaat nog veel aanstaande ouders erg blij maken en hoop dat je dat nog vele jaren kan doen! Bedankt voor alles!


Maike en Jelle

Lieve José, Wat een fantastische kraamweek hebben we met jou gehad! Je hebt ons ontzorgd en goed op weg geholpen in ons ‘nieuwe leven’. Iedere lunch en avond was het genieten van jouw heerlijke kookkunsten. Je hield een structuur in onze dag en zorgde ervoor dat wij onze rust pakten. Zo fijn om jou om je heen te hebben, met gezelligheid, humor, maar ook een luisterend oor. Je voelt goed aan wat de ander nodig heeft. Daarnaast heb je veel kennis in huis en vonden we het fijn dat je diverse deskundigen snel in kon schakelen wanneer nodig. Ook was je een fijne steun tijdens de mooie thuisbevalling en in de aanloop naar de bevalling toe. Je hebt ons genoeg vertrouwen gegeven om samen met zijn drieën verder te gaan. Heel erg bedankt voor alles! We gaan je missen!

22

23

Denise en William

José voelt heel vertrouwd aan, alsof je haar al jaren kent. Ze instrueert heel goed en hanteert een goede combinatie van kennis in de praktijk gebruiken en ondersteuning door José zelf. Je wordt vrij gelaten om voor je baby te zorgen maar ze is er altijd om te helpen of vragen te beantwoorden. We voelden ons gesteund en hebben na deze week het vertrouwen dat wij het zelf kunnen. In de kraamweek zelf hebben wij grote lol gehad met José. Kleine bonus is ook dat zij heel lekker kan koken.


Chantal en Harald

Drie jaar geleden hebben mijn vriend en ik een lastige kraamtijd gehad. Ik had last van angsten en zat niet lekker in mijn vel. Eenmaal zwanger van ons tweede kindje, wisten we dat we een aantal voorzorgsmaatregelen moesten treffen. Een goede kraamverzorgster leek ons van zeer groot belang. In de wandelgangen hoorden wij over een fijne kraamzorg, genaamd Kraam Joos. Op 2 mei ben ik bevallen van onze zoon. Ik was erg bang om weer in hetzelfde patroon te vallen, zoals mijn vorige kraamtijd. José gaf mij op dat moment de juiste steun. Ze gaf mij zelfvertrouwen en kracht. José liet mij inzien dat kraamtranen er mochten zijn en gaf mij het gevoel dat mijn bezorgdheid niet abnormaal was. Naast deze behoeften, zorgde José er ook voor dat we voldoende rust kregen en we voorzien van gezonde en lekkere maaltijden. Ook zorgde ze er voor dat onze oudere dochter van 3 jaar, niets te kort kwam. Wat zijn wij blij dat we voor José gekozen hebben. Bedankt dat je ons een fijne kraamtijd hebt gegeven en ons hebt laten inzien dat je naast een zware periode, ook van elkaar kunt genieten.

24

25

Laura en Paco

Wij hebben een hele fijne en bijzondere kraamweek gehad dankzij de aanwezigheid/hulp van José. De gesprekken, het lekkere eten, samen koken, de ondersteuning voor de moeder en het samen voor onze lieve zoon zorgen, heeft deze week heel speciaal gemaakt. José is een vrouw met een warm en groot hart en ontzettend kundig in haar handelen. Wij hebben ons de hele week op ons gemak en gesteund gevoeld. Daarnaast heeft José heerlijke gerechten gekookt waardoor eten nog meer een feestje werd. José heeft een plek in ons hart en we zouden het zo weer allemaal overdoen.

La experiencia con Joos ha sido fenomenal. Su capacidad de involucrarse con la situación y aportar sus conocimientos es excelente. Tiene una gran facilidad para intuir que métodos usar y hacer que te sientas seguro, algo que es fundamental para llevar el proceso de la mejor manera. Es una hermosa persona que contribuye con la paz del hogar y que con su experiencia nos hizo sentir en confianza, sin duda alguna volvería a llamarla en un futuro, la recomiendo al 100%


Veralyn en Robin

Wij hebben de zorg van Jose als zo fijn ervaren! Jose is professioneel weet wat ze doet en heeft een heerlijk gevoel voor humor. Ik heb nooit het gevoel gehad dat er een ‘vreemd’ iemand in ons huis was. Jose heeft ons echt de roze kraambubbel laten ervaren en zoveel vertrouwen meegegeven. Daarnaast heeft ze zo ontzettend lekker gekookt en door die goede voedingen kon ik goed lichamelijk herstellen na de bevalling. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten maar jose heeft alles waargemaakt, mocht onze dochter in de toekomst een broertje of zusje krijgen weet ik wie ik weer als kraamverzorgster wil. Ik raad echt iedereen Jose aan, ze is een top kraamverzorgster!

26

27

Marloes en Jan

Kraamtijd met de lieve KraamJoos is niet met één woord te beschrijven. De rust en ruimte die ze creëert door te ontzorgen door middel van ontbijt/lunch en avond eten te verzinnen en te maken geeft veel rust. De coaching in borstvoeding is heel bemoedigend en ze denkt echt in oplossingen die passend zijn voor ons als gezin. Ons andere zoontje werd echt gezien door José en hij vind José helemaal geweldig. Al met al hebben we echt een heerlijke bubbel gehad waar we zo op hadden gehoopt en José heeft alle randvoorwaarden daarvoor gecreëerd en gerealiseerd. Kraamzorg in de breedste zin van het woord is precies wat José bied en dat ook nog eens op op maat gemaakt voor het gezin. ♥️


Aia en Joeri

José overtrof al onze verwachtingen. Ze was buitengewoon betrokken en ging verder dan haar takenlijst. Niet alleen zorgde ze met toewijding voor onze pasgeboren baby, maar ze bleef ook extra lang om ons te ondersteunen. Haar hulp beperkte zich niet tot de gebruikelijke taken; ze maakte schoon, dacht proactief mee met onze behoeften en verrichtte zelfs taken waar we niet eens om hadden gevraagd. Haar empathie, professionaliteit en vriendelijkheid maakten een unieke en onvergetelijke ervaring tijdens een belangrijke fase in ons leven. We zijn haar dankbaar voor haar onvoorwaardelijke inzet en bevelen haar van harte aan aan anderen die op zoek zijn naar een kraamverzorgster met een gouden hart.

28

29

Sanne en Erik

José als kraamverzorgster is alles wat je wil in je kraamweek. Er wordt fantastisch voor je hele gezin gezorgd, ondersteund, gekookt, gelachen en met je meegedacht! José is erg flexibel en past zich makkelijk aan. Bedankt dat je bij beide kinderen onze kraamverzorgster was. Twee keer een week die we nooit zullen vergeten. Beide kraamboeken zijn in het keukenkastje beland, tussen de kookboeken!


Rosalie En Arjen

Jose is een lieve en zorgzame vrouw. Het is onze eerste en ik maakt me heel erg druk over een goed gevoel hebben bij de kraamverzorgster. Zodra Jose binnenliep bij het kennismakingsgesprek voelde het vertrouwd en veilig. Ik voelde me gezien in mijn zorgen en begrepen. Gelijk was er een zware last van mijn schouders want ik wist dat ze er voor de kraamweek zou zijn en dat alles goed kwam! De bevalling werd een ongeplande keizersnede en een ander gezin van Jose was ook net bevallen. Maar niets was Jose te veel! Ze kwam ook bij ons en ging dubbelen die week. Zo knap! Zo sterk! Waar haalt ze de energie vandaan! Alle stress van de bevalling en onverwacht in het ziekenhuis blijven vielen weg. Jose kan echt super heerlijk koken. Iedereen zegt het maar het is helemaal waar. En het is nog goed voor je herstel ook! We hopen dat Jose ooit nog tijd vindt om een boek voor al haal recepten te schrijven, dan staan wij vooraan ;) Gelukkig heeft ze een aantal recepten achter gelaten maar vooral veel fijne herinneringen aan een ontspannen kraamweek. Ze is de allerbeste en liefste!

30

31

Shirean en Mickey

José is een kraamverzorgster als geen ander. Naast dat ze heerlijk kan koken, kan ze de gemoedstoestand van de kraamvrouw ook goed inschatten. Ze heeft op dat moment de juiste woorden en de fijnste adviezen. Ik heb deze zwangerschap en bevalling zo anders en positief ervaren dan bij mijn eerste twee, dat mede dankzij José. Ze wist precies wat bij mij paste, qua verloskundige en lactatiekundige. Hierdoor hebben wij veel meer in het moment kunnen genieten van onze laatste keer en daarbij ons laatste kindje. Ik voelde me gehoord en gezien. Ook als het gaat om borstvoeding, weet ze goede begeleiding te geven. Bij onze eerste twee kinderen heb ik hierbij nooit de juiste begeleiding gehad. Nu ons derde kindje er is, gaat de borstvoeding ontzettend goed. Ondanks dat José moest dubbelen, hebben we ontzettend genoten van de kraamweek. Ze voelde voor ons aan als familie, zo goed paste ze bij ons. Ook onze oudste twee kinderen hebben genoten van de aanwezigheid van José. Ze zijn allebei dol op haar!